torstai 23. toukokuuta 2019

Pelastajan lihaskuntotestit

Lihaskuntotesteihin otin vapaa työstä ja siihin varasin kokonaisen päivän. Saavuin  paikalle hyvin ajoin. Ensin piti täyttää esitietoalomake, jonka jälkeen ohjattiin terveys tarkistukseen. Hoitaja mittasi ja tarkisti pituuden, painon, verenpaineet, näköä, otettu EKG ja mitattu keuhkojen kapasiteettimittaus, eli spirometria.  Yllätyin, kun verinäyteitä ja thorax kuvaa ei otettu, se kertoisi piilotaudista. Kun mittaukset oli tehty, odotin lääkärin tuomiota ja silloin tajusin, että tämä matka voi katkea tässä, jos lääkäri näin päättää. Viihdoin lääkäri kutsui minut sisään. Hän katsoi kaikki tutkittut tulokset, kysyi peruskysymykset (olenko terve omasta mielestä, onko sairauksia, allergioita), sekä testasi kuulon, nivelten liikkuvuutta, kuunteli keuhkoja. Sen jälkeen kysyi, jaksanko tehdä yövuoroja, kun pelastajan työ on myös tehdään öisin. Lopuksi hän totesi, että olen kelvollinen pelastajaksi ja allekirjoitti lomaken.

Nyt se aika on tässä, lihaskuntotestit! Vaikka pieni testihuone oli jo auki, siellä ei ollut viellä ketään. Jouduin odotamaan noin 10-15 minuutia, kunnes minut kutsuttiin aloitaamaan. Ensimmäisenä piti tehdä penkkipunerukset, kerottu säännöt 45Kg/1min, tässä tuli yllätyksenä kuinka kapeaksi kädet piti laittaa. Ei se silti häirinnyt minua, tähtäimellä oli 38 kertaa minuutissa. Se menikin niin kevyesti, että tein 40 kertaa. Sen jälkeen istumanousut, tasaista vauhtia tein ilman ongelmia 49 ja se oli ehkä helpoin testi tähän mennessä. Seuraavaksi oli leuanveto, ennen testejä meni 16, joten en edes jännitänyt. 12 leuanvetojen jälkeen oli niin vaikea, että alkoin kuitenkin jo epäiröimään, meneekö edes 14, mutta jotenkin tahdon voimalla sain sen 14. Viimeisenä oli kyykyt.... se on minun heikoin kohtani. Sanoin testaajalle, "että tämä menee kylä läpi, mutta en ole varma, että saan sen täydet pisteet tekemällä 34 kyykkyjä. Sääntö on kuitenkin se, että pisteet pöyristetään 0.25 yksikköä aina alaspäin, joten pitää saada täydet, tai pisteet pöyristyy 0.75.

Lihaskuntotestin pisteytys


Aloitin erittäin lupavasti, 20 sain jo 30 sekunnissa, siten 25 toisto ja 30 tuli hyvällä vauhdilla, mutta sitten iski lihaskramppi... 31, 32, 33 ja 34 yes. painoa en pystynyt enää laskemaan telineeseen, keräsin viimeiset voimani ja sain sen laitettua paikoille. Voi että, kuinka hyvä fiilis tuli siitä. Saavutin tavoitteen täydellisesti. Vaikka sain vain yhden pisteen lisää, onhan jokainen neljännes pistettä voi olla lippu pelastusopistoon. Nyt vain odotamaan kutsua pääsykokeihin ja sain keskittyä juoksun treenaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti