perjantai 24. toukokuuta 2019

Pääsykokeisiin kutsu tuli

Pääsykokeisiin kutsun odotus on kylä raskasta aikaa. Joka päivä odotin kirjettä, kunnes kuukausi ennen pääsykokeita ja ollessani töissä, vaimo laitoi viestin "täällä on pelastusopistosta posti tullut". Pyysin vaimoa avaamaan sen, ja kertoa mitä siellä lukee. Kutsu tuli ja niin raskas paino lahti harteiltani pois. Olin yksi niistä  reilusta 180 hakijoista, jotka saivat kutsun pääsykokeisiin. Hakijoita on ollut yli 300, joten melkein puolet eivät pääseet eteenpäin.


Pelastusopistoon pääsykokeiden kutsu



Vaikka etenin pääsykokeisiin, pahin oli vasta edessä. Juoksu jo menee 2950m, jotenkin yritän nyt puristaa sen 3100m. Nälkä kasvaa syödesään, vai miten siitä sanotaan... Juoksu ei enää kehittynyt viimeisen kuukauden aikana juuri mitään, joten piti keksia jottain uutta. Tutustuin netissä coopertestin treenausohjelmiin ja mieleeni jäivät mäki- ja intervallijuoksut. Muutin juoksutreenit niin, että maanantaisin intervallit Hiekkaharjun urheilukentällä, keskiviikkoisin coopertesti ja perjantaisin mäkijuoksut. Intervallijuoksut tuntuivat niin raskailta elimistölle, juoksin 300m täysillä, 200m palautus hitaasti, 200m täysillä, 200m palautus, sen jälkeen 100m täysillä 100m palautus kunnes tulee 3000m. Jokaisen intervallin jälkeen haluasin vain lopettaa ja mennä kotiin, mutta palautuksen jälkeen kun olo taas tasantui, taas jaksoin intervallin jaksoin juosta. Täyttyy sanoa, että ei se kaikille sopii, pitää vain jotenkin voittaa itsensä mikä onkin vaikea. Loppu lopuksi, intervallitreenit paransivat Cooper suoritusta erittäin paljon lyhyessä ajassa, joten jos pitäisi nyt parantaa juoksua nopeasti, tiedän miten sen saa nopeasti.

Kirjallisia tehtäviä ei oikein voi harjoitella kuten ei psykologin haastattelu myöskään. Ajattelin, menee miten menee, pysyn rauhallisena, provosoitua ei saa.

Pääsykokeet alkaneet jo klo 7.45, joten minun piti suunnitella miten pääsisin sinne ajoissa. Yöunet ovat myös tärkeässä roolissa hyvään suoritukseen, joten päätin vuokrata hotellihuoneen kahdeksi yöksi. Katsoessani nettissä huoneiden hintoja suorastaan pelästyin, 150euroa per yö, "onhan kallista" ajattelin. Eräs ystävä kuitenkin ehdotti majoituksen Rauhalahden matkailumökissä. Ensin epäilin, mutta lopuksi päätin juuri niin tehdä. Hinta oli 31e/yö booking.fi :ssa




hyvä palvelu, lähellä pelastusopistoa, täydellistä. Ostin lipun Kuopioon ja mökin kahdeksi yöksi . Otin myös polkupöyrän mukaan kotoa, jotta liikuminen Kuopiossa olisi vaivatonta. Juoksin viellä viimeisen kerran Coopertestin reilu viikko ennen pääsykokeita, yllätyin kun saavutin melkein 3100m. Suunnitelma oli valmis, ei muuta kun pääsykokeisiin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti