lauantai 24. elokuuta 2019

Alkusammutus-, ja ajoharjoittelu.

Kuopio, ihmellinen kaupunki. Siellä sataa joka päivä monta kertaa. Kuten yksi opiskelijakaveri totesi nauraen, "tänään ei satanut moneen tuntiin". Se kuvaa aika hyvin minunkin havaintojani Pohjois-Savon säästä. Olen kyllä kuullut Kuopion säästä tarinoita, mutta nyt pääsin kokemaan itse sen.  

Viikkoon sisältyi vaikka ja mitä. Sain viihdoin opiskelijapuvun. Vaikka se tuntuu epämukavalta päällä niin puvun tuoma hyvä fiilis voittaa sen epämukavuuden tunteen helposti. 


Pelastajanpuku viihdoin tuli


Saimme myös sammutusasut. Ne haiskahtaa kevyesti savulta. Aluksi se vähän häiritsi, mutta nopeasti siihen hajuun tottui. Harjoittelimme niiden pukemista sekä haasteena harjoitus eteni myös siihen että puku piti pukea minuutissa päälleen. Vihdoin kun olimme kaikki palomiehen varusteissa, opettaja kysyi "onko miehekäs olo?". Se kysymys yllätti täysin, hän tiesi tarkaileen, mitä sillä hetkellä tunsin. Vaikka vain muutama opiskelija vastasi kysymykseen "kyllä", sen tunsivat kylä suuri osa opiskelijoista, olen varma siitä.



Sammutusvarusteissa, "Miehekas olo"

Sammutusvarusteet valmiudessa "latingissa"


Loppuviikolla pääsimme jo harjoittelemaan alkusammuttamista ja ajamaan paloautoa. Alkusammutus oli minulle jo vähän tuttua, mutta oli ihan hyvä muistuttamaan. Harjoiteltiin käsisammuttimen ja sammutuspeitteen käyttöä sekä lopuksi oli pieni demo, mitä tapahtuukun rasvakattilan sammuttetaan vedellä. 
Kuvassa kurssikaveri sammuttamassa jauhesammutimella


Viikko kruunattiin perjantaina palo-autolla ajamisella. Harjoiteltiin harjoitusalueella pujottelua ja peruttamista ja todella hyvin opiskelijat onnistuivat niissä. Sen jälkeen ajeltiin hiekkatiellä. Se antoi tuntuman, miten ahdasta on ajaa hiekkatiellä isolla autolla. Lopuksi autot pestiin opiston pesuhallissa ja ajoimme ne merkityille paikoille. 


Auto ehjänä halliin


Meidän kurssilaiset saimme kaikki autot ehjänä halliin, koska kuulemma toisella kurssille ei mennyt niin onnekkaasti ja pieni naarmu tuli yhteen autoon. Pitää muistaa, että emme ole täydellisiä ja vahinkoja voi sattua kelle tahansa, myös itselle. Tästä jäi niin hyvä fiilis jatkaa viikonlopun vietoon, ei muuta kun suoraan autoon ja ajamaan 400km kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti