torstai 20. kesäkuuta 2019

Kirje tuli, pääsen pelastutusopistoon. Minusta tulee pelastaja.

Vastauksen odottelu oli kyllä jännää. Kuukausi pääsykokeiden jälkeen, sain tietää toisen hakijan kautta, että osa hakijoita olivat saaneet jo vastauksen. Kävin päivässä kymmeniä kertoja tarkistamassa onko kirje tullut. Tiistaina 19.6 kävin viimeisen kerran tarkistamassa postin klo 23.30, jolloin totesin, "nyt riittää" ja lähdin nukkumaan. Seuraavana aamulla onneksi piti lähteä Helsinkiin, jolloin postilaatikon tarkistaminen jäi yhteen kertaan. Iltapäivällä yksi tuttu hakija laittoi viestin, että hänellä posti on tullut ja hän pääsi opistoon. Samalla hän kertoi, että minun nimi on myös pääsijoiden listalla. Se kyllä piristi mieltä ja ei enää ollut edes kiire kotiin. Se oli oikeasti totta! Ihana tunne. Tähän päivää saakka, kyseessä oli ollut vain unelma, mutta  tämän päivän jälkeen se on jo totta. Minusta tulee pelastaja! 

Tulin kotiin illalla, avasin postin ja hymyilin kun näin sen ison kirjen, missä pelastusopiston logo päällä.

Vaikka tiesin jo tulokset, silti oli niin hyvä tunne nähdä se. Avasin heti kirjeen ja papereiden joukosta poimin omat tulokseni. 9,5 pistettä on minusta niin hyvä tulos, kun huomioidaan, että kirjalliset tehtävät eivät menneet ihan nappiin. Tärkein oli kuitenkin saavutettu, eikä ole enää merkitystä pisteiden summalla

Pääsykokeiden tulokset
Pisterajat pelastusopistoon


Papereiden joukossa oli myös paljon ohjeita, mitä pelastusopisto tarjoaa ja mitä pitää itse ostaa. Asuminen soluasunnossa, ruoka ja opetus on maksutonta. Kirjat, puku ja muut vaatteet pitää ostaa itse. Iso menoerä kyllä tiedossa, mutta onneksi veronpalautuksia tulee ja ne riittää kattamaan tarvittavat kustannukset. 

Nyt alkaa isot järjestellyt ja aikaa ei ole kun vähän, alle kaksi kuukautta. Pitää hakea ensin opintovapaata, sen jälkeen aikuiskoulutusrahastoon laitetta paperit. 
Onneksi asunto tarjotaan, koska olisi ollut kyllä vaikea saada niin lyhyellä aikataululla mitään vuokra-asuntoa, uskon ainakin niin.
Olen tehnyt tarkan suunnitelman jo ennen kun hain pelastajaksi, joten nyt tarvitsen vain pistää sen käytäntöön. 

Sain mieletöntä kannustusta ystäviltä, perheltä, sukulaisilta 😊. Olen niin kiitollinen kaikille tuesta, se oli tärkeä voimavara minulle. 


6 kommenttia:

  1. Hei! Onnea koulupaikasta ja tsemppiä opintoihin. Millaisilla pisteillä kouluun päästiin ammattikouluntodistuksella entä lukion todistuksella, mitkä olivat alimmat pääsypisterajat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Kiitos, ammattikouluntodistuksella 7,75; lukion todistuksella 8,75 ja ammatillisella koulutuksella 8,25.

      Lisäsin ne blogiin :)

      Poista
  2. Paljon oli tuona 2019 keväänä vaadittavat pisterajat että pääsee toiseen pääsykoe vaiheeseen lukiolaisilla sekä ammattikoulun käyneillä?

    VastaaPoista
  3. Hei! Lukiolaisilla päättötutkinnolla 4 piste oli raja ja ammatillisen tutkinon suorittaneilla 5.

    VastaaPoista
  4. Onko mielipidettä kannattaako hakea ryhmässä 2 vai 3 jos on valittavissa?
    Prosentuaalisesti samat mahdollisuudet päästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu paljonko hakija per ryhmä. Joskus voi olla parempi olla ryhmässä 2 joskus ryhmässä 3. Kuitenkin minulla ei ole oikea vastaus sinun kysymykseen.

      Poista