sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Koronan pandemia

Uusi lukukausi alkoi mutta ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan. Ensihoidon harjoittelut piti alkaa seuraavalla viikolla ja sitten maailmanlaajuinen korona pandemia iski. Yhdessä hetkessä kaikki oli hyvin ja hetken päästä katastrofi iski. Koulut suljettiin ja opisto niiden mukana. Lisäksi harjoittelut myös valtakunnallisesti peruttiin. Meille vain ilmoitettiin, että koulua nyt ei pystytä jatkaamaan ja suunnitellaan mitä seuraavaksi tehdään asian suhteen. Muut koulut pystyvät kyllä toteuttamaan opetuksen verkossa, mutta sen sijaan pelastajanopinnot kostuvat suurimmilta osin käsin, - ja käytännöntaidoista. Sen takia on todella vaikea toteuttaa niitä verkossa. Esim. eläinten pelastus, savusukellukset, pintapelastus, ensihoito, tiimissä työskentely jne...Miten ne voisi toteuttaa verkossa?

Kuitenkin huhtikuun 14. päivä opinnot alkoivat uudestaan verkossa, etäopiskeluna. Opisto oli  todella yrittänyt saada opinnot pyörimään, jotta pelastuslaitokset ympäri Suomea saisivat kesällä työntekijöitä turvaten pelastulaitoksien toimintakyvyn toimia hyvin. Todella hyvin ja järkevästi opisto on toiminut tässä. Voi toki myös olla, että pelastuslaitokset ympäri Suomea  ovat sitä vaatineet. Kuitenkin opisto onnistui täysin, hyvä pelastusopisto! 

Skype luennot on minulle ihan uusi juttu. Kuulokkeet löysin kotoa, asensin tarvittavat ohjelmat tietokoneeseen. Täytyy tunnustaa, että yllätyin positiivisti kuinka hyvin luennot onnistuvat verkossa. Herään aamulla, syön aamupalan  ja juon teetä sekä käynnistän tietokoneen. Ei tarvi lähteä mihinkään. Vielä pari kuukautta sitten ajoimme 400km opistolle ja 400km takaisin kotiin, joka viikko. Nyt ei tarvitse astua edes kotoa ulos. 😂 Lapset juoksevat ympärillä, välillä käyn jääkaapilla, vessassa ja  juon itse tehtyä teetä. Alan ymmärtää miksi jotkut tykkäävät etätyöstä tai etäkoulusta. Luennolla me kuulemme ja näemme mitä opettaja esittää meille. Voimme myös laittaa viestin tai kysyä jos on kysyttävä. Jotenkin epätodellinen olo, kun 60 opiskelija samassa istunnossa, mutta samalla ympäri Suomea.

Etäopiskelu


Toinen asia mikä yllätti oli se, että meille annettiin niin paljon tehtäviä. Lisäksi tentejä on tulossa, joten todella tiukkaa tulee olemaan tämän lukukauden aikana. Onneksi minulla kuitenkaan ei ole vielä yhtään tenttiä rästissa, jolloin voin keskittyä täysin tulevaan. Todella monelle ikävä kyllä on kuitenkin vanhoja tentejä uusittava.

Etäopetusta kuitenkaan ei voi toteuttaa kokonaan pelastajan koulutuksessa, joten pienissä alle 10 hengen ryhmissä vuorotellen käymme harjoittelemassa pelastusopistolla. Tulemme asumaan yksitellen opiston soluasunnoissa, ruokailemme yksitellen. Lisäksi sali,- ilta harjoittelu opistolla on kielletty. Minun vuoroni on tulossa kuukauden päästä, silloin on tiivis kaksi viikkoa putkeen käytännönharjoittelua. Jopa lauantai on merkattu  koulu päiväksi ja koulupäivät ovat pitkiä, joten en lähde kotiin silloin ollenkaan siinä välillä. On kuitenkin erittäin positiivistä, että opinnot eivät välttämättä veny. Lisäksi myös pääsemme kesätöihin, joten olen erittäin tyytyväinen järjestelyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti