sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Kuukausi pelastusopistolla takana

Ensimmäinen kuukausi pelastusopistossa on mennyt ja täytyy todeta, että aikaa menee todella nopeasti. Tällä viikolla pääsimme tutustumaan pelastajien hydraulisiin työkaluihin, mottorisahaan ja radiopuhelimeen.

Oli kylä mielenkiintoista päästä tutustumaan hydraulisiin työkaluihin. Kolmen opiskelijan ryhmissä kävimme rastissa, joissa piti suorittaa pieniä tehtäviä. Meillä oli sekä akulla varustettuja, että sähköisiä generaattorin kautta toimivia hydraulisia työkaluja. Lisäksi kävimme läpi korkea-, ja matalapaine tyynyjen käyttö. 



Tiimissa käyttiin läpi hydraulliset työkalut
Ilmatyynyjen käyttöharjoitus


Moottorisahan käyttö kuuluu pelastajan perustaitoihin, joten sekin kuuluu opintoihin. Aluksi tutustuimme moottorisahaan, purettiin se ja kävimme läpi miten moottorisaha toimii. Sen jälkeen pääsimme tositoimiin, eli sahaamaan. Vaikka olenkin sahannut motorisahalla aikaisemmin, uutta olen oppinut taas jälleen kerran. Lopuksi suoritimme huollon, putsattiin ja tarkistettiin seuraavaa käyttökertaa varten.



Mootorisahan käyttö harjoitukset
Kuvioiden tulkinta lukijan vastuulla 😀


Loppuviikosta kävimme radiopuhelimen käyttöön liittyvän koulutuksen. Virven radiopuhelimen asetuksien muuttaminen nosti mieleeni Nokian alkupuhelimet, koska ne toimivat juuri samalla tavalla. Tämän koulutuksen lopussa pääsimme harjoittelemaan oikeaa viestintää niiden avulla. Meitä jaettiin kahden opiskelijan ryhmiin ja piti välittää toisten näkemättä tehtävässä määritetyt viestit aakkosilla. Jännä kuinka nopeasti alkoi  viestintä sujumaan.

Tämän viikon paras kohta oli, kun yhden opetustunnin aikana yksi opiskelija esitti vapaan kysymyksen "miksi poliisi voi olla hätäkeskuspäivystäjä mutta ensihoitaja ei? ". Opettajan vastaus yllätti : "Vaikka pystyisitte työskentelemään pelastajan koulutuksilla hätäkeskuspäyvystäjäksi, ette halua istua ja vastata puheluihin neljän seinän sisällä , haluatte lähteä kentälle jossa on vaarallisia tilanteita, haluatte olla sankareita ja haluatte toimintaa. Niin haluaisin minäkin jos olisin teidän tilanteessa". Hän ei ymmärrä miksi poliisi AMK suorittanut edes halua työskenellä toiselaisessa ammatissa. Tästä tuli hyvä fiilis, hän sanoi tarkalleen siitä, mitä ajattelen itsekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti