lauantai 22. elokuuta 2020

Viimeinen lukukausi alkoi

Viimeinen lukukausi alkoi kesäloman jälkeen. On ollut kivaa taas tavata opiskelijakaverit ja jakaa kesätyöpaikan kokemuksia. Moni opiskelija on ollut töissä pelastuslaitoksilla ympäri Suomea ja monet myös päässeet vaativiin tehtäviin.

Opinnot pelastusopistolla alkoivat heti täysillä. Ne koostuivat pelastustoimen johtamisesta, vaarallisesta aineista ja sammutus, - ja pelastustekniikkan syventävistä opinoista. Jo ensimmäisen viikon aikana lähdimme järvellä harjoittelemaan öljytorjuntatehtäviä. Harjoitukset tehtiin Kuopion sukelluskeskuksessa. Meillä oli käytössä oikeat öljytorjunta-alukset ja välineet.


Öljytorjunta

Öljytorjuntatehtävä järvellä

Toisella viikolla meillä on ollut nestepalot ja savutuuletusharjoitukset harjoitusalueella, pääsimme ihan konkreettisesti kokemaan, miten nestepalot sammutetaan ja miten savutuuletus vaikuttaa tulipalon kehittymiseen.

Nestetulipalon sammuttaminen kahdella yksiköllä

 On ollut hyvä kokea, kuinka tärkeä ja tehokasta on oikeinasetettu savutuuletus. Päivän rasteja tekosavun avulla on ollut suihkuputkituuletus, kellarin savutuuletus, ali- ja ylipainetuuletukset. Lopuksi tehtiin kaksi rastia oikean tulipalon tilanteessa ja huomata, että kuumuus tuo lisää haasteita harjoituksessa.


Kurssikaveri tekee suihkuputkituuletuksen

Savutuuletus harjoitukset
Saimme kokea, kuinka tehokas oikein tehty savutuuletus on

Viikkot on mennyt erittäin nopeasti, vapaa aikana valmistaudumme jo lopputesteihin. Pelastusopistoon pääseminen ei ole takuu siitä, että valmistuu. Opistolta pitää "juosta poiskin". Eli jos haluamme valmistua pelastajaksi, pitää juosta Cooper testin 2800m ja suorittaa lihaskuntotestit uudestaan.