keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Pelastajankoulutuksen hakeminen, harkinnanvaranen hakemus.

Hakemus pelastusopistoon oli myös muutaman mutkan takana. Ulkomaalainen lukiotodistukseni piti kääntää suomeksi, kun äidinkieli ei ole Suomi. Suomenkielen taso pitää olla vähintään tasoa 3-4. Liettuan kielestä on vaikeampaa löytää hyvän hintainen auktorisoitu kääntäjä, eli käännös on oltava laillisesti pätevä. Löysin onneksi Turussa yhden autorisoidun kääntäjän ja sain hyvällä tuurilla nopeasti käännetyksi todistuksen. Seuraavaksi etsin sen suomenkielen tason todistuksen, joilla hain vuonna 2010 sairaanhoitajaksi. En ollut tätä vuosiin tarvinnut, joten onneksi löysin ja kaikki oli kunnossa siirtyäksesi asioissa eteenpäin. Soitin kuitenkin pelastusopistoon varmistaakseni asian. Täyttyy sanoa, että pelastusopistoon soittamalla, aina sain hyvät neuvot ja opintosihteerit auttoivat kun oli jotain epäselvää. Sieltä he myös muistuttivat, että on jätettävää harkintavarainen hakemus minun tapauksessani. 

Kaikki tarvittavat paperit sain valmiiksi kassaan helmikuussa 2019 (Hakemuslomake, käännetty lukiotodistus, suomenkielitaso todistus, C ajokortin kopio, AMK todistus, suositukset edellisistä työpaikoista). Suositukset ja AMK todistustani ei tarvinnut lähettää, mutta hakiessani harkintavaraisella hakemuksella, ajattelin niistä olevan jotain hyötyä. 


Ajattelin lähteä itseä opistoon toimittamaan ne henkilökohtaisesti, mutta myöhemmin tätä ajatusta en pitänyt järkevänä. Laitoin kaikki dokumentit kirjekuoreen ja postitin ne kirjatulla kirjeellä. Kaikki meni hyvin, sain kirjen seurantakoodin, katselin sitten joka päivän miten se etenee. Viikon päästä postin mukaan kirje oli Helsingissä edeleen... Soitin postiin, kysyin miksi kirje ei liiku? Postin vastaus hämmensi minut, "kun vastaanottajana ei ollut yksityinen ihminen, seuranta ei toimi." Miksi ihmeessä posti myy kalliin palvelun, josta ei ole mitään hyötyä? Oli mitä oli, soitin taas kerran pelastusopistoon, kysyin onko hakemus tullut. Sieltä minulla vastattiin aika pian, että minun hakemus oli saapunut ja kaikki näytti olevan kunnossa. Sieltä myös sanottiin, että lihaskuntotestit tarvitsee suorittaa vain jos harkintavarainen hakemus hyväksytään. Tämä oli minusta vähän outoa, koska vastaukset tulevat vain viikoja ennen pääsykokeita ja sen takia on riski, että en kerkeä enää varaamaan aikaa ja käydä lihaskuntotesteissä.Päätin, että tulee kutsu pääsykokeisiin tai ei, käyn läpi lääkärintarkastuksen ja lihaskuntotestit, ei se 118 euroa maailmaa kaataisi ja pelata varman päälle. 


Kirjattu kirje lähti eteenpäin ilman seurantaa. Ei koskaan tullut ilmoitusta, että se on perillä 😀

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti