tiistai 21. toukokuuta 2019

Minä palomieheksi?



Olen 36 vuotias mies ja muutin Suomeen vuonna 2003. Jo lapsesta saakka olen haaveillut palomiehen työstä. Äidinkieleni ei ole suomi ja olen aina ajatellut, että pelastajaksi jos haluan, pitää olla Suomen kansalainen, joten en edes yrittänyt hakea aikaisemmin. Kuitenkin elämä meni eteenpäin, tein töitä kuorma-auton kuljettajana ja kehitysvammaisten ohjaajana. 
Vuonna 2010 päätin hakea sairaanhoitajaksi opiskelemaan, pääsin Laurean AMK:on sisään ja sain paperit 2013. Sain työtä heti valmistamiseni jälkeen sairaalassa leikkausosastolla. Sain Suomen kansalaisuuden vuonna 2015 perustimme vaimoni kanssa perheen, syntyi kaksi lasta, joten unelma hakea pelastajaksi taas siirtyi.
Viime kesänä (2018), eräänä aamuna heräsin ja tajusin, "jos en hae nyt, todennäköisesti en ikinä enää pääsekään". Tästä en ikinä olisi antanut anteeksi itselle olla yritämättä siitä mistä unelmoin.

Tämän blogin päätin kirjoittaa, koska haluan kertoa muille hakijoille, mitä heitä odottaa, mitä pitää ottaa huomioon, millaisia tunteita se nostaa. Minun moto, mikä oli välillä hukkassa "älä unelmoi elämästä, vain elää oman unelman". Jos on sellaista, mistä unelmoitte, älkä ikinä luovuta. Toivon, että moni ihminen löyttää minun kirjoituksissa itselle sopivaa asia. Jos joku muutenvain halua lukea, toivon tuovani hymyä teille 😊

En ole kirjoittanut blogia aikaisemmin, joten sen taso on mikä on. Alussa pohdin paljon uskalanko kirjoittaa tämän, vasta pääsykokeiden jälkeen rohkeus riitti siihin, joten alussa kaikki kirjoitukset kirjoitettu jälkeenpäin. Pääsykokeiden jälkeen päivitän blogin aina valmistautumisen saakka. Toki jos pääsen opistoon 😂

Internetissä on muutama blogia joissa kuvataan miten pelastajaksi matka etenee. http://pelastajaksi.blogspot.com/?m=1http://palomiessami.blogspot.com/?m=1. http://www.dreamoffire.fi/?m=1.Ne on yli kolme vuotta vanhoja, joten minä haluaisin uutta, missä on kaikki asiat ja vaiheet hieman yksityiskohtaisemmin ja haluasin sen hetkin ajatukset vapauttaa kaiken luetettavaksi. On internetissä myös yksi tuleva blogi, naisen matka pelastajaksi, mikä on vasta tulossa 2020, Shempia hänelle 😉 http://unelmastapalomieheksi.blogspot.com/?m=1 .

Olen ulkomaalaistaustanen suomalainen, pahoittelen etukätteen virheistä. Eiköhän se vain tuo vain lisää väriä tähän 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti